Открий Царево и Странджа

Отдавна ли мечтаеш за свое райско кътче на брега на морето?

Почитател ли си на жаркото слънце, солените морски вълни, минералните извори, тайнствените полу-езически обичаи?

добре дошъл в Царево!

Царево е едно от малкото български места, недокоснати от пороците на цивилизацията.

Заради уникалното си разположението – почти на края на българската черноморска ивица – курортът разкрива уникални възможности за отдих и туризъм. Тук се намира най-голямото пристанище на юг от Бургас и редовно се организират регати и други състезания.

 

А ако обичаш да се потапяш в магията на древни обичаи Странджа пази и други тайни.

Следствие на смесването на стари езически обичаи с православното християнство се е създала уникална субкултура. Нейно изражение са например нестинарските танци върху огън в чест на Св. Св. Константин и Елена. – този уникален обичай може да бъде видян само в тази част на България, Европа и света! Историческата забележителност на региона беше потвърдена и от откритите наскоро край с. Синеморец уникални тракийски артефакти! Една от забeлeжителностите на Царево е музеят на открито с останките на най-големият български кораб “Горянин” на площада до читалището. Общинският исторически музей разполага с ценна археологическа експозиция, основен акцент от експозицията са странджанските църкви и странджанската иконописна школа.

Уединеността на Царево обаче не означава, че градът е труднодостъпен и отдалечен от икономическите центрове на България. Царево се намира на по-малко от 470км от София, на 70км от най-натовареното летище в страната (Бургас) и на 16км от регионалното летище в Приморско.

  

Почивка на море 2021

Едно незабравимо преживяване за теб и семейството ти